Nieuw dc van 72.000 m2 voor Hoogvliet in Bleiswijk

Groen licht voor nieuw DC Hoogvliet
ALPHEN AAN DEN RIJN – Supermarktketen Hoogvliet heeft overeenstemming bereikt voor een nieuw te realiseren distributiecentrum, slagerij en servicecentrum in Bleiswijk.

 
De supermarktketen heeft op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk (gemeente Lansingerland) een stuk grond van 13 hectare aangekocht. Naar verwachting zal de eerste paal in het eerste kwartaal van 2018 de grond in gaan. Als alles volgens plan verloopt, vinden in 2020 de eerste activiteiten plaats in het nieuwe distributiecentrum en zal kort daarna ook het inpandige servicecentrum in gebruik genomen worden. De Hoogvliet bakkerij is al sinds januari vorig jaar volledig operationeel op het nieuwe terrein.

Strategie
Het realiseren van het nieuwe DC is een belangrijk onderdeel van de strategie van Hoogvliet met als centrale doelstelling de meest attractieve omni-channel supermarkt binnen haar marktgebied te zijn. Onontbeerlijk binnen deze strategie is het zo laag mogelijk houden van de kosten voor distributie en logistiek. Algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet: “De start van het nieuwe distributiecentrum komt op een uniek moment. In 2018 bestaat Hoogvliet 50 jaar en het ligt voor de hand dat we dan terugkijken op onze prachtige historie. Dankzij dit nieuwe distributiecentrum richten we onze blik echter vooral op de toekomst! Met dit nieuwe distributiecentrum lopen we zelfs voor op de ontwikkelingen en kunnen we dit doen tegen de laagst mogelijke kosten.”

Retouremballage
In het nieuwe distributiecentrum zullen zowel droge kruidenierswaren als vers, AGF en diepvriesartikelen grotendeels geautomatiseerd verwerkt worden tot zendingen naar een van de 67 winkels van Hoogvliet. De verwerking van retouremballage zal eveneens via de nieuwe locatie gaan plaatsvinden.

Slagerij
Ook de centrale slagerij van Hoogvliet zal onderdeel uitmaken van de nieuwbouw waardoor Hoogvliet beschikt over een moderne centrale slagerij die voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden, een zeer efficiënt proces mogelijk maakt en gereed is voor alle huidige en toekomstige voedselveiligheidsnormen.

Verhoogde capaciteit
In het nieuwe DC, met een grootte van 72.000 m2 en de mogelijkheid tot uitbreiding met nog eens 10.000 m2, zal niet alleen de distributiecapaciteit fors verhoogd worden, maar worden logistieke processen geoptimaliseerd door hoge mate van mechanisatie en automatisering.

Personeel
Hoogvliet wenst baanbehoud voor alle betrokken medewerkers, want zij zijn het fundament van de Hoogvliet organisatie. Voor de medewerkers worden opleidingen verzorgd om hen voor te bereiden op het nieuwe distributie- en servicecentrum.

Samenwerking
Het nieuwe DC van Hoogvliet komt tot stand in nauwe samenwerking met Arcadis en Witron. Arcadis is verantwoordelijk voor het programmamanagement, het gebouwontwerp en de bouwbegeleiding. Witron verzorgt als system integrator het logistieke design. Volgens John Atkins, director Buildings Division Netherlands & Europe van Arcadis, is het een unieke gelegenheid om expertise in zowel programmamanagement als in ontwerp en engineering in te kunnen zetten. Zijn collega Helmut Prieschenk, CEO van Witron, is apetrots om het logistieke hoogstandje samen met Hoogvliet en Arcadis te realiseren.

Nieuw DC Hoogvliet

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *