Nieuw sorteercentrum DHL voor 35 miljoen

sorteercentrum dhl

DHL Parcel gaat op het Atlaspark in Amsterdam Westerpoort een nieuw sorteercentrum voor pakketten bouwen. Het sorteercentrum neemt de plaats in van de huidige terminal op hetzelfde bedrijventerrein. Met het nieuwe centrum wordt de capaciteit uitgebreid en worden de installaties verbeterd. Met de bouw en inrichting is een investering gemoeid van ruim 35 miljoen euro.

De investering in het nieuwe sorteercentrum wordt ingegeven door de enorme groei die DHL Parcel in e-commerce doormaakt. Het bedrijf is naar eigen zeggen marktleider in het business-to-business segment. De vestiging in Amsterdam is een van de 15 sorteercentra in Nederland, die samen met de zes centra in België een Benelux-wijd netwerk vormen. Samen met vergelijkbare netwerken in de belangrijkste Europese landen wordt daarmee een verenigd Europees pakketnetwerk gevormd. “Het belang daarvan neemt zienderogen toe met de groei van het grensoverschrijdende e-commerce-verkeer”, aldus DHL in een toelichting.
Rond de vestiging in Amsterdam zullen zo’n 600 medewerkers betrokken zijn bij aan- en afvoer en bezorging van pakketten. In totaal werken er bij DHL Parcel circa 6.500 mensen in Nederland. Het nieuwe sorteercentrum wordt ontwikkeld door WDP en gebouwd door Aan de Stegge Twello. De opening is medio volgend jaar.

Duurzaam
Het centrum wordt voorzien van een sorteerinstallatie met een capaciteit van 12.000 pakketten per uur, met de mogelijkheid deze nog verder uit te bouwen. Wat betreft duurzaamheid moet het pand straks gaan voldoen aan de BREEAM Excellent-norm. Daartoe komen er onder meer 4.700 zonnepanelen op het dak, die voor 80 procent van de benodigde elektriciteit gaan zorgen. Ook wordt het gebouw voorbereid op het opladen van elektrische vracht- en bestelauto’s.

Groei
De nieuwbouw van Amsterdam is de eerste in een reeks die de komende jaren zal plaatsvinden. “Investeringen die nodig zijn om de groei in goede banen te leiden en die tevens bedoeld zijn om het serviceniveau uit te breiden.” De afgelopen twee jaar is er al voor 30 miljoen euro geïnvesteerd en de komende drie jaar zal dat bedrag de 60 miljoen overschrijden. Recent werd 10 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van de vloot met 400 woonwijkvriendelijke kleinere bestelauto’s, waaronder 100 elektrische. Verder betreffen de investeringen onder meer de fysieke uitbreiding van het netwerk, meer verzendservices en IT-innovaties.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *